Μία καταγραφή των συμβάντων του World War Z Στην Ελλάδα.


Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόλογος

    Στην αρχή κανένας δεν πήρε τα κρούσματα της Αφρικάνικης λύσσας στα σοβαρά. Έτσι και αλλιώς η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν άφηνε περιθώρια για επιπλέον ανησυχίες. Τα πρώτα κρούσματα στη Κίνα και τις Η.Π.Α φαντάζανε ασήμαντα, Πόσο αδαείς ήμασταν.
    Ακόμα και σήμερα κανένας δεν γνωρίζει την πηγή της επιδημίας με τις πολλές ονομασίες: «Παγκόσμιος πόλεμος Ζ». «Η Κρίση», «Η επιδρομή των Ζωντανών Νεκρών». Η ποιο διαδεδομένη όμως είναι «Ο πόλεμος των Ζόμπι». Τα αποτελέσματα όμως ήταν δραματικά για την ανθρωπότητα: 90% μείωση του πληθυσμού, καταστροφή υποδομών, ολόκληρες χώρες παραμένουν αποκλεισμένες στο έλεος των Ζόμπι και η εκκαθάριση τους θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα. Χρειάστηκε να παρθούν σκληρές αποφάσεις για να διασωθεί η ανθρωπότητα, κάποιοι χαρακτηρίστηκαν ήρωες και άλλοι εγκληματίες και χασάπηδες, όλοι όμως αυτοί είχαν έναν κοινό χαρακτηριστικό, ήταν μαχητές.
    Η Ελλάδα πλήρωσε μεγάλο τίμημα σε αυτό τον πόλεμο, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της αποτελεί κόμβο μεταξύ της Ασίας, της Αφρικής της Ευρώπης. Κύματα προσφύγων από την Ασία αναζητούσαν ασφάλεια στην Ευρώπη και με τα σύνορα της Ρωσίας κλειστά η Τουρκία ήταν η μοναδική διέξοδος.
    Αντίθετα με τους λαθρομετανάστες, όσοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επιδημία ανήκαν σε οικονομικά εύπορες τάξεις και είχαν την δυνατότητα να δωροδοκήσουν για να περάσουν τα σύνορα. Με την έφεση των Τούρκων στο μπαξίσι και την οικονομική κρίση που μάστιζε την Ελλάδα μεγάλος αριθμός περνούσε τα σύνορα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Όταν όλοι κατάλαβαν την σοβαρότητα της κατάστασης ήταν πλέον αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου